dissabte, 23 d’agost del 2008

Les Galetes de La Pobleta

Els habituals de les Festes Majors de la Vall Fosca saben que un dels clàssics de La Pobleta de Bellveí són les coques, croissants, ensaimades i altres especialitats del forn de pa Felip. No hi ha res millor que un bon tall de coca de recapta per recuperar forces a les mitges parts o en acabar la festa, per esmorzar. Però ahir, l'estrella de la reposteria de La Pobleta van ser les Galetes Franklin, el primer grup de la nit, que van fer un tribut a l'Aretha Franklin, la "Reina del Soul".

Galetes Franklin

Per fer aquestes galetes cal barrejar 1 piano, 1 baix, 1 guitarra, 1 bateria i 2 veus femenines perfectament conjuntades amb el bo i millor del repertori de l'Aretha Franklin (Respect, Think, Chain of fools, I say a little prayer, You make me feel i moltes més). El resultat és un regal per l'oïda dels enamorats del "Soul", un gènere músical anterior al "Funk", en el qual la veu és la protagonista indiscutible. Una música més per escoltar que per ballar.

Ballar i recordar vells temps és el que vàrem fer tots amb els Mala Vida, el segon grup de la nit. Tal com podeu llegir a la seva web, fan versions de pop-rock espanyol dels 80 i 90 (Duncan Dhu, La Frontera, Seguridad Social, Nacha Pop, Los Rodríguez, Héroes del Silencio, Hombres G, Los Ronaldos, Loquillo, Sabina, etc.). A mi no em van sonar tant bé com les Galetes Franklin, però van fer ballar a tothom fins quarts de 6 del matí, que és del que es tractava.

Mala Vida

Abans d'acabar, vull felicitar els principals culpables dels concerts d'ahir, en Quim Benavent i la Raquel Bassas, de BeBa33, una empresa de producció d'espectacles, que cada any ens porta bons grups a la Festa Major de La Pobleta, i aquest any també a la de La Pobla de Segur. Estan especialitzats en bandes de tribut, però també porten altres grups de versions. Si formeu part d'alguna comissió de festes o sou responsables de l'organització d'alguna Festa Major, us recomano que us mireu la seva web.

Finalment, us animo a anar a veure els "Smoking Dogs" a la Festa Major de Talarn d'aquesta nit. Aquest grup de versions de La Pobla de Segur són uns tot terreny de la música amb un repertori amplíssim, que aquest estiu ja han tocat en més d'una Festa Major Pallaresa.

Bona Música i Bona Festa!

1 comentari:

Fonda Farré ha dit...

Gràcies Ramon per fem disfrutar de les festes maios sense surtir de casa. ai´zò si que he la ostia. falte mes gent com tu en aguet pais.

Que no pare la festa, ja l'hin pots fotre que jo no puc surtir, ara el dia que puga, que s'aparton que el Pessetes i jo farem feina.

Salut i festa company

Jaume
Baro